Placeholder

Recept voor garnalenkoekjes met citroenmayonaise

Deze garnalenkoekjes zijn niet alleen prachtig lichtgroen door de doperwtjes en dille, maar ook nog eens heerlijk als voorgerecht!

Deze garnalenkoekjes zijn niet alleen prachtig lichtgroen door de doperwtjes en dille, maar ook nog eens heerlijk als voorgerecht!

Voorgerecht voor vier personen

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 g doperwten (diepvries), ontdooid
  • 200 g gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid
  • 1 ui, gepeld en grof gehakt
  • een handje verse dille, grof gehakt
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • bloem om te bestuiven
  • gemengde sla om erbij te serveren

Voor de citroenmayonaise:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el yoghurt of kwark
  • rasp en sap van 0,5 citroen

Extra: keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Kook de doperwten in een pan met water en wat zout in ca. 5 minuten gaar.
  2. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  3. Pureer in een keukenmachine de doperwten met de garnalen, ui, en dille.
  4. Meng er het ei en de bloem door.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Laat het mengsel in de koelkast in minimaal 30 minuten opstijven.
  7. Meng intussen de ingrediënten voor de citroenmayonaise en zet tot gebruik in de koelkast.
  8. Bestuif je handen met bloem en vorm van het garnalenmengsel 8 kleine balletjes.
  9. Plat de balletjes iets af tot koekjes en wentel ze door wat bloem.
  10. Verhit de olie in een ruime antiaanbakpan en bak de koekjes (eventueel in porties) ca. 2 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.

Serveer ze op een bedje van gemengde slablaadjes met de citroenmayonaise.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.