Placeholder

Recept voor garnalencurry met tomaat

Dol op garnalen? Maak eens deze garnalencurry, hij is erg lekker en snel gemaakt. Yum!

Dol op garnalen? Maak eens deze garnalencurry, hij is erg lekker en snel gemaakt. Yum!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2-3 el rode currypasta (potje)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
400 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
150 g doperwten (vers of diepvries)
600 g witte 1 minuut-rijst
een handje koriander, grof gehakt

Aan de slag!
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, de bevroren garnalen en doperwten toe en laat met deksel schuin op de pan op matig vuur in 6-7 minuten gaarstoven. Bereid de 1 minuut-rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Strooi de koriander over de curry en serveer met de rijst.

Tip: Ook lekker met naanbrood in plaats van rijst.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio bazar, Bij de Dames, Hans te Kloesse