Placeholder

Recept voor een garnalencocktail 2.0 (+ variatietip)

Lekker voor het kerstdiner: deze garnalencocktail 2.0. Een simpele variatie op het klassieke recept. Weer eens wat anders!

Lekker voor het kerstdiner: deze garnalencocktail 2.0. Een simpele variatie op het klassieke recept. Weer eens wat anders!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 1 kropsla
• 1 avocado
• blikje mais (150 g)
• 200 g gekookte garnalen
• 4 el mayonaise
• 1 el ketchup
• mespunt cayennepeper
• ½ bakje tuinkers

Aan de slag:
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Gebruik alleen de kleine blaadjes uit het hart. Bouw de salade op in glaasjes: begin met een blaadje sla, leg daarop wat garnalen met mais, daarop weer wat sla en finish met de garnalen. Lepel het vruchtvlees uit de avocado. Snijd in plakken en verdeel die over de salade. Meng de mayonaise, ketchup en cayennepeper in een kommetje en lepel op elke salade wat van de saus. Garneer met tuinkers.

Variatietip:
Snijd vier avocado’s rond de pit doormidden. Verwijder de pit en lepel wat van het vruchtvlees uit de helften. Snijd een klein stukje van de onderkant zodat de helften goed rechtop blijven staan. Vul de avocadohelften met de garnalen en schep hierover een lepeltje cocktailsaus. Garneer met blaadjes tuinkers.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.