Placeholder

Recept voor garnalen met limoen en citroendip

Mmm, ziet dit er niet lekker uit? Deze garnalen smaken heerlijk met een limoen en citroendip. Probeer het eens!

Mmm, ziet dit er niet lekker uit? Deze garnalen smaken heerlijk met een limoen en citroendip. Probeer het eens!

10-12 porties

Boodschappenlijstje:

  • 1kg medium rauwe garnalen
  • 1 ei
  • 30ml melk
  • bloem
  • 300g kokos
  • olie om te frituren

dip:

  • 250ml mayonaise
  • rasp en sap van 1 limoen
  • rasp en sap van een halve citroen

Aan de slag!

  1. Mix alle ingrediënten voor de dip.
  2. Maak vervolgens de garnalen schoon, laat alleen de schil om het staartje zitten.
  3. Mix het ei met de melk.
  4. Haal de garnalen door bloem, dip ze in het eimengsel, vervolgens in de kokos en frituur in de olie tot ze goudbruin zijn (ongeveer 30 sec tot 1 minuut).
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de limoendip.

Bereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd: 5-10 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur & foto's: Jan Ras/Gallo-CP/HH