Placeholder

Recept voor garnalen-chilirisotto

Op woensdagavond de Italiaanse keuken op tafel zetten? Kies dan voor deze heerlijke risotto!

Op woensdagavond de Italiaanse keuken op tafel zetten? Kies dan voor deze heerlijke risotto!

Ingrediënten
•  1 rode chilipeper
•  1 sjalot
•  2 teentjes knoflook
•  4 el olijfolie
•  300 g risottorijst
•  150 ml droge witte wijn
•  400 ml groentebouillon
•  400 ml visbouillon
•  500 g garnalen, gepeld en ontdarmd
•  zout en peper, van de molen
•  30 g boter
•  40 g versgeraspte Parmezaanse kaas
•  2 el versgehakte peterselie

Bereiding
Was de chilipeper, halveer hem in de lengte, ontpit en hak fijn. Pel de sjalot en knoflook, hak ze fijn en laat ze met de chili in een kookpan met 2 el hete olie fruiten. Voeg de rijst toe, fruit die mee en blus af met de wijn. Laat de rijst het vocht volledig opnemen en giet er vervolgens een beetje bouillon bij. Laat dit ook onder voortdurend roeren volledig opnemen en herhaal dit tot de rijst gaar is en de bouillon op. Was de garnalen, dep ze droog, kruid ze met zout en peper en bak ze in een hete pan met olie aan alle kanten goudbruin. Voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe aan de risotto en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over voorverwarmde borden, leg hier de garnalen op en bestrooi met peterselie.

Bereidingstijd
30 minuten