Placeholder

Recept voor fritto misto

Een Italiaanse klassieker van gefrituurde stukjes vis en schaaldieren. Hier afgewisseld met groenten en champignons.

Een Italiaanse klassieker van gefrituurde stukjes vis en schaaldieren. Hier afgewisseld met groenten en champignons.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor het frituurbeslag: 1 el honing • 250 ml water • 4 g gedroogde gist • 250 g bloem • 1 el olie • 2 eieren • 4 g zout

Om te frituren: 200 g zalmfilet • 200 g kabeljauw let • 250 g champignons • 1 gele paprika • 1 rode paprika • 200 g grote gepelde garnalen • 100 g aspergetips • 2 l plantaardige olie

Bereiding
Meng voor het frituurbeslag de honing met het water en los de gist hierin op. Laat 10 minuten staan tot het water begint te schuimen. Zeef de bloem boven een beslagkom en meng het gistwater, de olie, eieren en het zout erdoor. Roer tot een glad beslag.
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 3 centimeter. Halveer de grote champignons en snijd de paprika’s in repen. Verhit de frituurolie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).Verwarm de oven voor op 100 ºC. Haal de stukken zalm door het frituurbeslag en schep ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de stukjes vis in zo’n 3 minuten goudbruin en gaar. Leg ze op een zeef en laat even uitlekken. Leg de stukjes op een bakplaat en houd ze warm in de oven.

Frituur achtereenvolgens de kabeljauw, garnalen, champignons, paprika en asperges. Doe niet te veel tegelijk in de frituur, want dan daalt de temperatuur van de olie. Houd alles warm in de oven tot je klaar bent met frituren. Schep vervolgens in een schaal en garneer met partjes citroen.

Tip
Lekker met een kruidenmayonaise van 100 ml mayonaise, 50 ml dikke yoghurt, 1 el gehakte dille,
1 el gehakte bladpeterselie en 1 el gehakte kappertjes.