Placeholder

Recept voor friszoete Indische schouderkarbonade

Heerlijk: Indische schouderkarbonade

Heerlijk: Indische schouderkarbonade

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
3 el zonnebloemolie
-4 schouderkarbonades
-1 ui, gesnipperd
-3 el ketjap manis
-200 ml kokosmelk (half blikje)
-1 volle el pindakaas
-1 takje bladselderij, fijngehakt
-2 el seroendeng en gebakken uitjes

Aan de slag!
Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de ketjap, de kokosmelk en de pindakaas toe en breng al roerende aan de kook. Leg het vlees in de saus; voeg indien het vlees niet helemaal is bedekt een extra scheutje kokosmelk of water toe.

Draai het vuur laag en stoof de karbonades in 30 minuten gaar. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met de bladselderij en de seroendeng en gebakken uitjes.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Stooftijd: 30 minuten.

Tips:
Vries de rest van de kokosmelk in. Lekker in tomatensaus of voor een curry.
-Lekker met rijst of mie en wokgroenten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van Dille & Kamille, Nijhof, H&M Home, Zara Home