Recept voor frisse visschotel
4 augustus 2011
Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar. Heerlijk voor een zonnige (feest)dag.
Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar. Heerlijk voor een zonnige (feest)dag.
Voorgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g kabeljauwfilet, in dunne plakjessap van 2 citroenen
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui, gepeld
- 8 radijsjes
- 4 takjes dille, grof gehakt
- versgemalen zwarte peper
Aan de slag!
- Sprenkel de helft van het citroensap en olie op de bodem van een platte schaal.
- Leg er de plakjes vis op.
- Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne halve ringen.
- Verdeel de ui over de vis.
- Schenk er de rest van het citroensap en de olie over en laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes radijs en de dille over de vis.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
TIP: Lekker met stevig witbrood.
Let op: Bereidingstijd is exclusief 1 uur marineren.
Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.