Placeholder

Recept voor frisse visschotel

Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar. Heerlijk voor een zonnige (feest)dag.

Klaar terwijl je wacht: leg de vis een paar uur in het citroensap en hij wordt vanzelf gaar. Heerlijk voor een zonnige (feest)dag.

Voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g kabeljauwfilet, in dunne plakjessap van 2 citroenen
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld
  • 8 radijsjes
  • 4 takjes dille, grof gehakt
  • versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Sprenkel de helft van het citroensap en olie op de bodem van een platte schaal.
  2. Leg er de plakjes vis op.
  3. Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne halve ringen.
  4. Verdeel de ui over de vis.
  5. Schenk er de rest van het citroensap en de olie over en laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  6. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  7. Verdeel de plakjes radijs en de dille over de vis. 
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.

TIP: Lekker met stevig witbrood.

Let op: Bereidingstijd is exclusief 1 uur marineren.

Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.