Placeholder

Recept voor filodeeghapjes met courgette en geitenkaas

Dit buffethapje is heel makkelijk gemaakt en ook heerlijk als snack op de zondagmiddag.

Dit buffethapje is heel makkelijk gemaakt en ook heerlijk als snack op de zondagmiddag.

Vegetarisch buffethapje, 15 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g courgette, in piepkleine blokjes
  • een mespunt gemalen geelwortel
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 el sesamzaad

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de courgette en geelwortel toe en bak alles 3-4 minuten tot de courgette zacht is. Meng er de geitenkaas en peterselie door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur.
  3. Leg de vellen filodeeg op een werkvlak en snijd ze over de lengte in drie repen van gelijke grootte. Dek het filodeeg waarmee je niet werkt met een vochtige doek af om uitdroging te voorkomen.
  4. Bestrijk de randen van een reep deeg dun met een beetje olie.
  5. Schep op de rechter onderhoek 1 eetlepel van het courgettemengsel. Vouw de hoek over de vulling heen, zodat je een driehoekje krijgt.
  6. Vouw de rest van de reep deeg driehoeksgewijs tot een pakketje op. Duw de randen dicht. Maak op dezelfde wijze de rest van de pakketjes.
  7. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over.
  8. Leg de driehoekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 15-20 minuten oventijd.

Planning: Maak deze hapjes ruim van te voren maken en warm ze vlak voor het opdienen nog even kort in de oven op.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, de Weldaad, Ikea.