Placeholder

Recept voor een geurige, droge kruidendip voor olijfolie en brood of rauwkost

Een zelfgemaakte dipsaus smaakt altijd nét iets beter dan een kant-en-klare variant. Probeer daarom eens deze saus: lekker, gezond en eenvoudig te bereiden!

Een zelfgemaakte dipsaus smaakt altijd nét iets beter dan een kant-en-klare variant. Probeer daarom eens deze saus: lekker, gezond en eenvoudig te bereiden!

Borrelhapje.

Boodschappenlijstje:

  • 3 el sesamzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • 75 ml olijfolie

Voor erbij: Turks brood, worteltjes, repen paprika, rauwe bloemkoolroosjes, radijsjes.

Aan de slag!

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan licht goudbruin en schep in een kommetje.
  2. Rooster vervolgens heel kort de komijn, koriander en paprikapoeder samen in de pan tot de geuren vrijkomen.
  3. Schep de specerijen bij het sesamzaad.
  4. Laat afkoelen, meng er het zout door en maal er wat peper boven.
  5. Zet de dip samen met een kommetje olijfolie op tafel.
  6. Dip brood en groenten eerst in de olijfolie en vervolgens in de sesam-zoutdip.

Het zoutmengsel is ook heerlijk op een gekookt of gebakken eitje!