Placeholder

Recept voor een aspergepakketje met zalm

Deze heerlijke aspergepakketjes kunnen zowel in de oven als op de barbecue!

Deze heerlijke aspergepakketjes kunnen zowel in de oven als op de barbecue!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 16-20 witte asperges
  • 4 zalmfilets (à 125 g)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 knapperig stokbrood, voor erbij
  • Extra: 4 royale vellen aluminiumfolie, bakplaat

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  2. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge.
  3. Verdeel de asperges over de vellen aluminiumfolie. Leg er de zalmfilets op.
  4. Prak met een vork de knoflook en de peterselie door de zachte boter.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de kruidenboter over de pakketjes.
  6. Vouw de pakketjes aan de zij- en bovenkant losjes maar goed dicht en leg ze op een bakplaat.
  7. Schuif de aspergepakketjes 15-20 minuten in de oven, tot de asperges beetgaar zijn. Serveer met het stokbrood.

Bereidingstijd: 10 minuten.

BBQ-tijd: 15-20 minuten.

BBQ! Deze aspergepakketjes zullen op de barbecue ongetwijfeld favoriet zijn. Leg de pakketjes ca. 20 minuten op het rooster boven een hete barbecue. Je kunt de pakketjes van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.