Placeholder

Recept voor dronken aardbeien met vanilleroom

Krijg je gasten? Verras ze met dit heerlijke toetje.

Krijg je gasten? Verras ze met dit heerlijke toetje.

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardbeien
  • 200 ml zoete muskaatwijn (bijv. moscatel)
  • 1 el suiker
  • 1 el amandelschaafsel
  • 125 ml (biologisch) crème fraîche
  • 1 zakje vanillesuiker

Aan de slag!

  1. Veeg de aardbeien schoon.
  2. Halveer de grote vruchten of snijd ze in kwarten.
  3. Schep de aardbeien om met de wijn en de suiker.
  4. Marineer ze min. 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  5. Schep de aardbeien af en toe door de wijn.
  6. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
  7. Schud op een bord.
  8. Roer de crème fraîche los.
  9. Meng er de vanillesuiker door.
  10. Verdeel de aardbeien met het marinadevocht over 4 coupes.
  11. Schep er een lepel vanilleroom op en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Marineren: 30 minuten.

Tip: In plaats van muskaatwijn is het ook heerlijk om de aardbeien te marineren in mousserende witte of rosé wijn of rosé bier.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.