Placeholder

Recept voor curry van koolvis, aardappel en sperziebonen

Koolvis is vergelijkbaar met kabeljauw, maar een stuk goedkoper. In deze madras curry wordt de vis gegaard in een pittig sausje en geserveerd met reepjes naanbrood. Lekker om in de saus te dippen!

Koolvis is vergelijkbaar met kabeljauw, maar een stuk goedkoper. In deze madras curry wordt de vis gegaard in een pittig sausje en geserveerd met reepjes naanbrood. Lekker om in de saus te dippen!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2-3 el Balti currypasta (afhankelijk van je eigen smaak)
550 ml groentebouillon
165 ml kokosmelk
350 g aardappels, geschild en in blokjes gesneden
200 g sperziebonen, puntjes eraf en doormidden gesneden
400 g koolvis, ontdooid en in stukken gesneden

Aan de slag!
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook zacht in 3 minuten. Draai het vuur iets hoger en roer de currypasta erdoor. Schenk de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng dit even aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe, leg een deksel op de pan en laat dit 6 minuten koken. Voeg daarna de sperziebonen en stukken koolvis toe en laat het gerecht nog 15 minuten koken, maar haal het deksel tijdens de laatste 2 minuten van de pan af. Serveer met reepjes naanbrood of basmatirijst.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Tips:
-Neem je bevroren vis? Laat de vis altijd van tevoren in de koelkast ontdooien en dep de filets voor gebruik goed droog, vooral als je de vis gaat bakken!
-In plaats van sperziebonen, zijn groene erwtjes ook lekker in dit recept.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.