Recept voor Couscoussalade met gegrilde oerpeen
20 juli 2016
Maak een heerlijke maaltijdsalade! Binnen een half uurtje klaar.
Maak een heerlijke maaltijdsalade! Binnen een half uurtje klaar.
Ingrediënten: 500 g winterwortel • 1 kleine bloemkool (750 g) • 6 el olijfolie • 50 g pompoenpitten, geroosterd • 1 tablet groentebouillon • 250 g snelkookcouscous • 10 g platte peterselie, fi jngehakt • 10 g verse munt, fijngehakt • 50 g rozijnen • 1 bakje vegetarische balletjes
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de wortel en snijd hem in schuine plakken van 1 cm. Hak de bloemkool in kleine roosjes en doe ze samen met de wortel in een grote kom. Hussel de groenten om met de helft van de olijfolie en spreid ze uit op een bakplaat. Bestrooi de groenten met peper en zout en zet de plaat 25 minuten in de oven. Strooi na 20 minuten de pompoenpitten over de groenten en rooster ze de laatste 5 minuten in de oven mee. Breng in een pan 3 deciliter water aan de kook met het bouillonblokje. Roer door, zodat de bouillon oplost. Meng in een kom de rest van de olijfolie goed door de couscous. Voeg de couscous al roerend toe aan de bouillon. Draai het vuur uit en laat 10 minuten wellen met een deksel op de pan. Schenk de couscous over in een ruime kom en roer de korrels los met een vork. Hak de peterselie en munt fijn, en meng de kruiden samen met rozijnen, groenten en pompoenpitten door de couscous. Verwarm de vegaballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscoussalade met de vegaballetjes.
Bereidingstijd: 30 minuten