Placeholder

Recept voor couscous met kikkererwten, venkel en Marokkaanse kruiden

Dit Marokkaanse gerecht is vegetarisch, en je kunt lekker variëren met de groenten!

Dit Marokkaanse gerecht is vegetarisch, en je kunt lekker variëren met de groenten!

Vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g couscous
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl paprikapoeder
  • een mespunt kaneel
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • sap van 1 (biologische) citroen
  • 1 venkelknol, in dunne repen
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 100 g gemengde sla

Aan de slag!

  1. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Roer de couscous met een vork los.
  3. Verwarm intussen in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook, komijn, paprikapoeder en kaneel 30 seconden.
  4. Voeg de kikkererwten toe en roerbak ze 1 à 2 minuten.
  5. Doe de couscous in een schaal en meng de warme kikkererwten erdoor.
  6. Laat een beetje afkoelen en meng het citroensap en de rest van de olijfolie erdoor.
  7. Schep er dan de repen venkel door en laat even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  8. Meng vlak voor het serveren de tomaten en sla door.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Lekker met brood of als bijgerecht bij lamsvlees.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Zara home.