Placeholder

Recept voor courgette-ricottasoep met basilicum

Altijd lekker, een soepje op de laatste zondag van het jaar. Deze courgette-ricottasoep kost iets meer tijd, maar zit vol lekkere ingrediënten voor een vullende soep.

Altijd lekker, een soepje op de laatste zondag van het jaar. Deze courgette-ricottasoep kost iets meer tijd, maar zit vol lekkere ingrediënten voor een vullende soep.

Vegetarische soep, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 2 el olijfolie
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1,5 courgette, in blokjes
– 1 grote kruimige aardappel, in blokjes
– 1 liter groentebouillon (van tablet)
– 8 el ricotta
– 3 el basilicumblaadjes
– Extra: staafmixer

Aan de slag!

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de knoflook met de sjalot. Schep de courgette en de aardappel erdoor en bak 1 min. zonder te kleuren.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  3. Meng de helft van de ricotta door de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de soep in 4 diep borden. Schep er de rest van de ricotta in en bestrooi met de basilicumblaadjes en peper naar smaak. Lekker met grissini.

Tip: Omwikkel de grissini met parmaham of pancetta.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.