Recept voor chocolade pindacookies
4 augustus 2011
Houd je van koekjes? Probeer dan zéker deze chocolade pindacookies! Ook leuk om samen (met de kids bijvoorbeeld) te maken.
Houd je van koekjes? Probeer dan zéker deze chocolade pindacookies! Ook leuk om samen (met de kids bijvoorbeeld) te maken.
Voor 16 koekjes.
Boodschappenlijstje:
- 75 g zachte boter
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g pure chocolade, grof gehakt
- 50 g ongezouten pinda’s
Extra: bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Kneed in een kom de boter met de suiker, het ei en het meel tot een soepel deeg.
- Kneed er dan de chocolade en pinda’s door.
- Verdeel het deeg in 16 porties en rol er balletjes van.
- Leg de balletjes met enige tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat platter.
- Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus ca. 20 minuten bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.