Culinair

Recept voor chocolade cheesecake

Hou jij van chocolade en van cheesecake? Dan moet je deze combinatie echt eens proberen. Dat wordt smullen!

Tussendoortje, 8 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 400 gram monchou
  • 200 gram (melk)chocolade
  • 300 gram biscuitjes
  • 50 gram boter
  • 2 theelepels nutella
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Verkruimel vervolgens de koekjes in een zak waar je met de deegroller overheen rolt of in een keukenmachine.
  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en eventueel de Nutella en vet daarna een springvorm in met een beetje boter of een bakspray.
  3. Schep alle koekkruimels in de springvorm, verdeel deze over de vorm en druk het geheel nog een beetje aan met een vork.
  4. Smelt in een pannetje of in de magnetron de chocolade. Meng in een grote kom de monchou met het suiker en gesmolten chocolade. Als dit goed gemixt is, voeg je de eieren toe en klop je dit net zo lang totdat je bijna geen klontjes meer hebt.
  5. Giet het monchou-mengsel over de koekjesbodem en zet de cheesecake vervolgens voor 40 minuten in de oven.
  6. Als de cheesecake klaar is, laat je deze afkoelen in de oven. Zet de cheesecake vervolgens voor een paar uur in de koelkast.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Reageer op dit artikel