Placeholder

Recept voor cheesecake met sinaasappelsalsa

Het is vandaag The 4th of July, een bekende feestdag in Amerika. Daarom vandaag het recept voor een Amerikaanse klassieker: de cheesecake.

Het is vandaag The 4th of July, een bekende feestdag in Amerika. Daarom vandaag het recept voor een Amerikaanse klassieker: de cheesecake.

Taart voor 10 à 12 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 200 g almondkoekjes
  • 75 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • geraspte schil (alleen het oranje) van 1 sinaasappel
  • 4 eieren

Voor de salsa:

  • 2 sinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 2 el fijngehakte verse munt
  • 1 el vloeibare honing

Extra: keukenmachine, springvorm (24 cm doorsnee).

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels.
  3. Meng er de gesmolten boter door.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad.
  5. Zet in de koelkast.
  6. Klop in een kom met een mixer de roomkaas zacht.
  7. Klop er de crème fraîche, suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp door.
  8. Voeg de eieren één voor één toe.
  9. Klop alles tot een glad beslag.
  10. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm.
  11. Bak de taart ca. 1 uur en 15 minuten in de oven licht goudbruin.
  12. Pel intussen voor de salsa de sinaasappels en verwijder het wit.
  13. Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd in kleine stukjes.
  14. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
  15. Meng in een schaaltje de sinaasappels met de granaatappel, munt en honing.
  16. Serveer de cheesecake met de salsa.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten, plus 75 minuten oventijd.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.