Placeholder

Recept voor Cevichetaco’s met avocado

Zin in een lichte maaltijd? Probeer dan eens deze Cevichetaco’s met avocado. Vul ze met je favoriete ingrediënten. Daarmee scoor je sowieso thuis!

Zin in een lichte maaltijd? Probeer dan eens deze Cevichetaco’s met avocado. Vul ze met je favoriete ingrediënten. Daarmee scoor je sowieso thuis!

Bereidingstijd: 25 minuten
Marineertijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 1 gele paprika
• 2 trostomaten
• 1 rode peper
• 15 g verse koriander
• 1 rode ui
• 2 limoenen
• 4 el mais- of zonnebloemolie
• 250 g kabeljauwhaas
• 1 kropje babyromaine
• 2 avocado’s

Ook lekker: tortilla-taco’s met gehakt

Aan de slag:
1. Snijd de paprika in kleine blokjes. Halveer de tomaten, lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de zaden uit de peper en hak het vruchtvlees fijn. Hak de helft van de koriander grof. Snipper de ui. Rasp de schil van één limoen en pers het sap uit beide.
2. Meng dit alles in een kom met de olie. Breng op smaak met een beetje zout. Snijd de kabeljauw in dunne plakjes en meng die door de marinade. Laat 30 minuten marineren en schep halverwege om. 3. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
4. Haal de blaadjes van de sla los en vul de tortilla’s (ze hoeven niet warm, kan wel) met een paar blaadjes sla en daarop de vis met de marinade. Leg er wat plakjes avocado op en garneer met wat gesnipperde koriander.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.