Placeholder

Recept voor cakejes met romige kersenmascarpone

Verras je gasten met deze verrukkelijke cakejes. Heerlijk bij de thee of als toetje!

Verras je gasten met deze verrukkelijke cakejes. Heerlijk bij de thee of als toetje!

Voor 12 muffins.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 125 g zachte roomboter
  • 125 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g amandelpoeder*
  • 50 ml melk
  • 250 g mascarpone
  • 75 g ontpitte kersen, plus 12 kersen met steeltje voor de garnering
  • 75 g poedersuiker

Extra: 12 papieren muffinvormpjes, muffinblik met 12 uitsparingen, staafmixer

*Je kunt ook 50 g amandelen fijnstampen in een vijzel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Verdeel de papieren vormpjes over de uitsparingen van het muffinblik.
  3. Klop in een kom (met een elektrische mixer) de boter met de suiker romig.
  4. Voeg één voor één en al kloppend de eieren toe.
  5. Zeef er het meel en een mespunt zout boven.
  6. Voeg het amandelpoeder en de melk toe en klop alles tot een glad beslag.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  8. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  10. Pureer met een staafmixer de kersen met de poedersuiker.
  11. Roer in een kom de mascarpone los en meng er de kersenpuree door.
  12. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  13. Bestrijk de bovenkanten van de cakejes met de kersenmascarpone.
  14. Leg op elk cakeje een kers.

Bereidingstijd: 30-35 minuten, plus afkoelen.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.