Placeholder

Recept voor burrito’s met groenten en kidneybonen

Dit recept is heerlijk met Mexicaanse wokgroenten, maar je kunt er ook mee variëren door er Italiaanse groenten aan toe te voegen.

Dit recept is heerlijk met Mexicaanse wokgroenten, maar je kunt er ook mee variëren door er Italiaanse groenten aan toe te voegen.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui,  gesnipperd
  • 500 g Mexicaanse wokgroenten (diepvries)
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 8 zachte bloemtortilla’s
  • 6-8 el Mexicaanse salsa (pot)
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • een handje koriander, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de ui 2 minuten. Voeg de wokgroenten toe en bak ze al omscheppend 4-5 minuten op hoog vuur mee.
  2. Meng er de Mexicaanse kruiden en kidneybonen door en roerbak alles nog 2 minuten of tot de groenten goed warm zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Bestrijk ze elk met wat salsa en verdeel er het bonenmengsel over.  Strooi er de kaas en koriander over.
  4. Vouw een kant van de tortilla’s over de vulling naar binnen en rol de tortilla’s op.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Tip! In plaats van Mexicaanse wokgroenten kun je ook  Italiaanse roerbak- of wokgroenten nemen.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio bazar, Bij de Dames, Hans te Kloesse