Placeholder

Recept voor bruschette met tonijnsalsa

Dit heerlijke hapje voor tussendoor kent veel verschillende variaties. Neem eens zalm in plaats van tonijn of maak er een vegetarisch hapje van door de vis te vervangen door tomaat en paprika.

Dit heerlijke hapje voor tussendoor kent veel verschillende variaties. Neem eens zalm in plaats van tonijn of maak er een vegetarisch hapje van door de vis te vervangen door tomaat en paprika.

Hapje, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-4 tot 8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
-1 teen knoflook, gepeld
-olijfolie, om te besprenkelen

Voor het beleg:

  • 250 g verse, rauwe tonijn, in blokjes van 1 cm
  • 1 avocado, gepeld, pit verwijderd en in blokjes van 1 cm
  • 1/3 rode ui, gesnipperd
  • 1 el kappertjes (potje)
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • handje basilicumblaadjes, in reepjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor. Meng voor het beleg de tonijn met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege. Neem ze uit de oven en wrijf één kant in met de teen knoflook. Sprenkel wat olijfolie erover.
  3. Beleg de sneetjes brood met het tonijnmengsel.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Variatietip:  Ook lekker met blokjes rauwe zalm in plaats van tonijn. Of maak een vegetarische salsa en vervang de vis door blokjes tomaat en (geroosterde) paprika. 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.