Placeholder

Recept voor bruschette met ricotta, parmaham en druiven

Een bruschette van ricotta en parmaham is een heerlijk hapje voor een luie zaterdagmiddag. Lekker voor jezelf, maar ook leuk als er visite langskomt!

Een bruschette van ricotta en parmaham is een heerlijk hapje voor een luie zaterdagmiddag. Lekker voor jezelf, maar ook leuk als er visite langskomt!

Hapje, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4-8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • olijfolie, om te besprenkelen

Voor het beleg:

  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 el honing
  • 75-100 g parmaham
  • 4-6 el ricotta
  • 8-10 groene of blauwe druiven, gehalveerd

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor. Roer voor het beleg de azijn met de honing in een schaaltje door elkaar. Zet even apart.
  2. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege.
  3. Neem ze uit de oven en wrijf één kant in met de teen knoflook. Sprenkel wat olijfolie erover.
  4. Beleg de sneetjes brood eerst met een plakje ham.
  5. Verdeel er vervolgens wat ricotta in ‘klontjes’ over en garneer met de druiven.
  6. Druppel er wat van het balsamicomengsel over. Maal er verse peper over.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Tip: Maak de bruschette met magor of zachte geitenkaas in plaats van ricotta en laat de ham weg. Bestrooi de broodjes nog met geroosterde pijnboompitten of geroosterd amandelschaafsel.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.