Placeholder

Recept voor bruschette met paddenstoel, tomaat en parmezaan

Dit hapje is niet alleen snel gemaakt, maar ook nog eens heel erg lekker! Serveer het op een verjaardag of gewoon op vrijdagavond voor het gezin.

Dit hapje is niet alleen snel gemaakt, maar ook nog eens heel erg lekker! Serveer het op een verjaardag of gewoon op vrijdagavond voor het gezin.

Hapje, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4-8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
  • olijfolie, om te besprenkelen

 

Voor het beleg:

  • 200 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • stukje parmezaanse kaas, in flinters

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Snijd voor het beleg de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes paddenstoel al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de knoflook en tomaat toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie.
  5. Beleg de sneetjes brood met het paddenstoelmengsel en garneer met flinters kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Variatietip: Laat de tomaten weg en roer een scheutje slagroom en 1 tl mosterd door de gebakken paddenstoelen. Garneer met sprietjes bieslook in plaats van kaas.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.