Recept voor bruschetta met tonijn en geroosterde paprika
5 januari 2013
Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.
Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.
Voor 4 grote of 8 kleine bruschetta's
Boodschappenlijstje:
- 4 dikke sneden vloerbrood of groot ciabattabrood
- 2 el extra vièrge olijfolie
- 2 teentjes knoflook
Beleg:
- 1 blikje tonijn op olie
- 1 el fijngehakte cashewnoten
- 1 citroenzwarte peper, zout
- 4 geroosterde paprika'shandje rucola
Aan de slag!
Bruschetta:
- Rooster het brood in de broodrooster of in een met olijfolie bestreken grilpan (zo krijg je mooie streepjes op je brood) of onder de grill aan beide kanten bruin.
- Pel intussen de knoflooktenen en halveer ze.
- Bestrijk het geroosterd brood met de gehalveerde knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie.
- Zowel warm als koud smaken de broodjes verrukkelijk!
Beleg:
- Meng de inhoud van een blikje uitgelekte tonijn op olie met 1 el fijngehakte cashewnoten, wat citroen
- sap en veel versgemalen zwarte peper.
- Breng op smaak met zout.
- Dep 4 geroosterde paprika’s uit een pot droog en beleg de sneetjes brood ermee.
- Verdeel de tonijn erover en bestrooi met wat rucola.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.