Recept voor broodje falafel met gemarineerde rode ui
4 juni 2013
Een heerlijk shoarmabroodje met gemarineerde ui. Lekker als lunch!
Een heerlijk shoarmabroodje met gemarineerde ui. Lekker als lunch!
Lunch-of hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 grote rode ui (of 2 kleine uien)
- 2 el rode-wijnazijn
- 250 g Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook, geperst
- een handje korianderblaadjes
- 2 el olijfolie
- 2 schaaltjes falafel (à 234 g)*
- 6-8 shoarmabroodjes
- 2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald
- *bijv. koelverse falafel van Albert Heijn
Aan de slag!
- Pel en halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.
- Leg de ui in een schaaltje en meng de azijn en wat zout erdoor.
- Laat de ui marineren terwijl je de rest bereidt.
- Meng in een schaaltje de yoghurt met de knoflook en koriander.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de falafel in ca. 4 minuten warm en bruin.
- Verwarm de shoarmabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de broodjes open en vul ze met de falafel, blaadjes sla, rode ui en yoghurtsaus.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.