Placeholder

Recept voor broodje falafel met gemarineerde rode ui

Een heerlijk shoarmabroodje met gemarineerde ui. Lekker als lunch!

Een heerlijk shoarmabroodje met gemarineerde ui. Lekker als lunch!

Lunch-of hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 grote rode ui (of 2 kleine uien)
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • een handje korianderblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 schaaltjes falafel (à 234 g)*
  • 6-8 shoarmabroodjes
  • 2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald
  • *bijv. koelverse falafel van Albert Heijn

Aan de slag!

  1. Pel en halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.
  2. Leg de ui in een schaaltje en meng de azijn en wat zout erdoor.
  3. Laat de ui marineren terwijl je de rest bereidt.
  4. Meng in een schaaltje de yoghurt met de knoflook en koriander.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de falafel in ca. 4 minuten warm en bruin.
  7. Verwarm de shoarmabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Snijd de broodjes open en vul ze met de falafel, blaadjes sla, rode ui en yoghurtsaus.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.