Placeholder

Recept voor bosbessenpannenkoekjes met een vleugje citroen en ahornsiroop

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
– 250 g patentbloem
– 1 el bakpoeder
– mespunt zout
– 1½ el fijne suiker
– 2 eieren
– 40 g boter, gesmolten, plus iets meer voor het bakken en voor erbij
– 300 ml melk
– rasp van 1 onbespoten citroen
– 150 g bosbessen
– ahornsiroop

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een grote kom patentbloem, bakpoeder, zout en suiker. In een andere kom klop je de eieren, gesmolten boter en melk. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge. Rasp de citroen boven de kom en schep alles voorzichtig om, maar roer niet te hard, anders worden de pannenkoekjes taai. Smelt een beetje boter in een grote koekenpan en bak pannenkoekjes van ca. 2 el beslag per stuk. De bosbessen voeg je toe zodra je het beslag in de pan hebt gegoten. Keer de pannenkoekjes na circa 2 minuten om en bak ze aan de andere kant. Doe de gebakken pannenkoekjes op de bakplaat en hou ze warm in de oven terwijl je de rest bakt. Serveer de pannenkoekjes op een stapel, leg er een klontje boter op en schenk de ahornsiroop erover heen.

Bereidingstijd: 30 minuten