Placeholder

Recept voor bonensalade met artisjokharten en mosterddressing

Heerlijk als picknickgerecht of als snelle avondmaaltijd: deze salade met artisjokharten! Serveer met Turks brood.

Heerlijk als picknickgerecht of als snelle avondmaaltijd: deze salade met artisjokharten! Serveer met Turks brood.

Picknickgerecht, 4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 g gemengde sla
  • 1 blik witte reuzenbonen (425 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 potje gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
  • ½ witte ui, in dunne halve ringen
  • een handje kalamata-olijven

Voor de mosterddressing:

  • 6 el olijfolie
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 2 tl pittige mosterd
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 Turks brood om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng in een slakom de sla met de reuzenbonen, artisjokharten, uiringen en olijven.
  3. Vervoer de salade en dressing in aparte bakjes.
  4. Meng op de plek van de picknick de dressing door de salade. Scheur het Turks brood in stukken en serveer erbij.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.