Placeholder

Recept voor bonbons van chocolade en citroengras

Bonbons… Heerlijk! Zullen jouw zelfgemaakte bonbons die van de chocolaterie overtreffen?

Bonbons… Heerlijk! Zullen jouw zelfgemaakte bonbons die van de chocolaterie overtreffen?

Voor ca. 12 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 50 ml slagroom
  • 50 g roomboter
  • 1 flinke tl citroengraspoeder (sereh)
  • cacaopoeder, om te bestrooien

Extra: klein vierkant schaaltje, ingevet.

Aan de slag!

  1. Smelt de chocolade in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie).
  2. Meng er de slagroom, boter en sereh door.
  3. Schenk het chocolademengsel in een schaaltje.
  4. Bestrooi de bovenkant dun met cacaopoeder.
  5. Laat afgedekt in de koelkast in minimaal 2 uur hard worden.
  6. Snijd de chocolade in blokjes en leg ze op een bordje.
  7. Bewaar de bonbons tot gebruik in de koelkast.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.