Placeholder

Recept voor boerenfruitcake

Een frisse, fruitige cake waar je het hele weekend van kunt genieten.

Een frisse, fruitige cake waar je het hele weekend van kunt genieten.

Voor 10 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 3 el melk
  • 200 g fruit, bijv. frambozen en/of rode bessen
  • poedersuiker
  • Extra: mixer met gardes of keukenmachine, lage bak- of brownievorm (28 x 18 cm) bekleed met bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker en een snuf zout zacht en romig.
  3. Klop er een voor een de eieren door.
  4. Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  5. Klop tenslotte de melk erdoor.
  6. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag.
  7. Mix er tenslotte de melk door.
  8. Schenk het beslag in de vorm.
  9. Verdeel het fruit over het beslag.
  10. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat de cake afkoelen, bestuif met poedersuiker en snijd in blokjes.

Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 40 minuten, plus afkoelen.

Tip Ook bramen, blauwe bessen, stukjes appel of peer, partjes pruimen of abrikozen en (ontpitte!) kersen zijn geschikt om over het beslag te verdelen.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.