Placeholder

Recept voor bloemkool ovenschotel

De ansjovis zorgt in deze ovenschotel voor wat extra pit en geeft het gerecht absoluut geen vissmaak. Bloemkool kan wel wat pit kan gebruiken, dus het is een welkome toevoeging! Mmmm…

De ansjovis zorgt in deze ovenschotel voor wat extra pit en geeft het gerecht absoluut geen vissmaak. Bloemkool kan wel wat pit kan gebruiken, dus het is een welkome toevoeging! Mmmm…

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
350 g grote macaroni (macaroni grande)
300 g bloemkoolroosjes (panklaar)
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
1 el olijfolie
4 ansjovisfilets (fijngehakt)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 pot bechamelsaus (400 g)
200 g geraspte belegen kaas

Extra: ingevette ovenschaal

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking; kook de bloemkoolroosjes de laatste 3 minuten mee. Laat intussen de blikken tomatenblokjes uitlekken in een zeef (je gebruikt alleen de blokjes tomaat).
Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de ansjovis en knoflook 1-2 minuten tot de ansjovis ‘gesmolten’ is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak kort mee. Voeg wat zout en peper toe. Giet de pasta en bloemkool af. Meng er de bechamelsaus, 150 g kaas en de tomatensaus door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de macaroni in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak het pastagerecht in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin.

Tip: Heb je tijd en zin, geef de macaronischotel dan eenextra knapperige bovenkant mee. Maal hiervoor 1 snee witbrood zonder korst in een keukenmachine tot kruimels. Strooi de kruimels samen met de kaas over de bovenkant van het pastagerecht.

Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 20 minuten oventijd.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Rice, Stapelgoed.