Placeholder

Recept voor biscuitjestaart met chocola

Voor kinderen die niet zo van slagroomtaart houden, is dit een leuk en makkelijk alternatief. Versier de taart met kaarsjes, cadeaulint en klein speelgoed zoals autootjes of kleine poppetjes.

Voor kinderen die niet zo van slagroomtaart houden, is dit een leuk en makkelijk alternatief. Versier de taart met kaarsjes, cadeaulint en klein speelgoed zoals autootjes of kleine poppetjes.

Voor 10-12 kinderen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g boter
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 150 g suiker
  • 50 g cacao
  • 1 pak mariabiscuits
  • poedersuiker om te bestrooien
  • Verjaardagskaarsjes, cadeaulint en klein speelgoed om te versieren

Extra nodig: springvorm ca. 20 cm doorsnee, plasticfolie.

Aan de slag!

  1. Smelt de boter met de chocolade in een pannetje of in de magnetron.
  2. Roer er de suiker en cacao door en laat het mengsel een beetje afkoelen.
  3. Breek de koekjes in stukjes van ca. 1 cm doorsnee.
  4. Spatel de koekjes door het chocolademengsel.
  5. Bevochtig de binnenkant van de springvorm met water en bedek de vorm met plasticfolie.
  6. Schenk het chocolademengsel in de vorm.
  7. Dek de springvorm met plasticfolie af en laat de taart enkele uren in de koelkast opstijven.
  8. Haal de taart uit de vorm.
  9. Bestrooi de taart met poedersuiker en zet er kaarsjes en klein speelgoed op.

Serveer in kleine puntjes.

 

Recept: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.