Recept voor barbecuesaucijsjes met salie & ham
17 juni 2018
Probeer eens iets anders op de barbecue, zoals deze saucijsjes.
Probeer eens iets anders op de barbecue, zoals deze saucijsjes.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 runder- of varkenssaucijsjes
- 8 blaadjes salie
- 8 plakjes parmaham
- 600 g tomaten
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 tl kappertjes
- 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
- 3 el extra vierge olijfolie
- Extra: barbecue
Aan de slag!
- Steek de barbecue aan. Leg de blaadjes salie op de worstjes en omwikkel ze met de ham.
- Rooster de worstjes op de hete barbecue in 10 min. bruin en gaar.
- Snijd intussen de tomaten in kwarten. Meng de tomaat met de uiringen, de kappertjes, de peterselie en de olijfolie.
- Breng de salade op smaak met zout en peper. Lekker met een gepofte aardappel met zure room.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip Vervang de salie ook eens door 1-2 takjes rozemarijn of tijm.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.