Placeholder

Recept voor barbecuesaucijsjes met salie & ham

Probeer eens iets anders op de barbecue, zoals deze saucijsjes.

Probeer eens iets anders op de barbecue, zoals deze saucijsjes.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 runder- of varkenssaucijsjes
  • 8 blaadjes salie
  • 8 plakjes parmaham
  • 600 g tomaten
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 tl kappertjes
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • Extra: barbecue

 

Aan de slag!

  1. Steek de barbecue aan. Leg de blaadjes salie op de worstjes en omwikkel ze met de ham.
  2. Rooster de worstjes op de hete barbecue in 10 min. bruin en gaar.
  3. Snijd intussen de tomaten in kwarten. Meng de tomaat met de uiringen, de kappertjes, de peterselie en de olijfolie.
  4. Breng de salade op smaak met zout en peper. Lekker met een gepofte aardappel met zure room.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip Vervang de salie ook eens door 1-2 takjes rozemarijn of tijm.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.