Placeholder

Recept voor avocadosalade met parmaham

Begin de week gezond met een lekkere salade! Deze advocadosalade met parmaham is ideaal als voorgerecht of als lunch.

Begin de week gezond met een lekkere salade! Deze advocadosalade met parmaham is ideaal als voorgerecht of als lunch.

Voorgerecht voor 1 persoon.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 stronkje witlof
  • handje veldsla
  • 0,5 avocado, geschild en in plakjes
  • 2 plakjes parmaham, in repen
  • 1 el zwarte olijven zonder pit
  • eventueel toast, om erbij te serveren.

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 teen knoflook, geperst

Aan de slag!

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
  2. Voeg zout en versgemalen peper toe.
  3. Haal de blaadjes van de witlof los en meng ze in een kom met de veldsla.
  4. Verdeel er de avocado, reepjes ham en zwarte olijven over.
  5. Sprenkel er de dressing over.
  6. Serveer eventueel met toast.

Tip:

  • Wrijf de snijkant van de andere avocadohelft in met citroensap.
  • Verpakt in vershoudfolie kun je deze helft nog 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &klevering-zuid, Nijhof en Studio bazar.