Placeholder

Recept voor avocado met Hollandse garnalen

Garnalen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit voorgerecht met Hollandse garnalen is heerlijk én ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Garnalen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit voorgerecht met Hollandse garnalen is heerlijk én ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten:
• ½ limoen
• 3 rijpe avocado’s
• 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
• ½ rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
• paar takjes koriander, fijngehakt
• 3 el mayonaise
• 1 el ketchup
• ½ el sherry (of whisky)
• 100 g Hollandse garnalen

Ook lekker: risotto met garnalen en erwtjes

Aan de slag:
1. Pers het sap uit de limoen. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en wrik de pit eruit met een scherp mes. Smeer de snijvlakken van 4 avocadohelften in met limoensap (dit vertraagt het bruin kleuren).
2. Lepel het vruchtvlees uit de resterende 2 helften en hak het fijn. Meng met de tomaat, peper, de helft van de koriander en de rest van het limoensap tot een grove guacamole. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng in een kommetje de mayonaise, ketchup en sherry tot een cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de garnalen over de avocadohelften. Schep er een lepel guacamole op en een lepel cocktailsaus. Garneer met de rest van de koriander.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.