Placeholder

Recept voor appelstamppot met witlof, biet en kaneelgehakt

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag is het tijd voor een stamppot.

Heb je deze versie van stamppot al geprobeerd?

Boodschappenlijstje:
300 g mager rundergehakt
1 tl kaneel
4 el fijngehakte peterselie
2 el olijfolie
800 g kruimige aardappelen, geschild
500 g stevige appels zoals Elstar, geschild en in partjes
500 g witlof, in reepjes
500 g gekookte bietjes, in blokjes
1 el tijmblaadjes

Aan de slag!
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de appelpartjes toe en kook ze 10 mee. Giet af en vang het kookvocht op. Meng intussen het gehakt, de kaneel, de helft van de peterselie met zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed door en vorm er 8 of 12 balletjes van. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de balletjes in 10 -15 min. goudbruin en gaar. Stamp de aardappelen en appels met een stamper tot een grove puree. Voeg zoveel van het kookvocht toe dat het een smeuïge stamppot wordt. Meng eerst de witlof en tijm erdoor en breng op smaak met peper. Schep op het laatste moment de blokjes biet erdoor. Verdeel de stamppot over 4 borden, serveer met de gehaktballetjes en bestrooi met de rest van de peterselie.

Bereidingstijd: ca. 35 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, H&M, Zara Home.