Placeholder

Recept voor Amerikaanse BBQ ribs met coleslaw

Een heerlijk Amerikaans gerecht, om je vingers bij af te likken!

Een heerlijk Amerikaans gerecht, om je vingers bij af te likken!

Boodschappenlijstje:

  • 1 kilo spareribs (2 grote racks)
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • 100 ml water

Voor de barbecuesaus:

  • 200 ml tomatenketchup
  • 150 ml cola (geen light)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el dijonmosterd
  • 1½ tl cacaopoeder
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 tl sherryazijn
  • coleslaw (kant-en-klaar), voor erbij

 

Aan de slag!

  1. Bekleed een grote bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie. Was de spareribs, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het vliesje aan de onderkant.
  2. Meng de basterdsuiker, paprikapoeder, komijn en zout en peper in een kommetje en wrijf de spareribs aan alle kanten in met het mengsel. Leg de spareribs op de bakplaat met de bolle (vlezige) kant naar boven, schenk het water erlangs en dek de bakplaat af met aluminiumfolie.
  3. Laat het geheel een half uurtje buiten de koelkast staan en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  4. Bak de spareribs afgedekt anderhalf uur en maak intussen de barbecuesaus: meng de tomatenketchup, cola, uienpoeder, mosterd, cacaopoeder, worcestersaus, azijn en peper in een klein pannetje. Verwarm de saus al roerend in 5 minuten. Haal de spareribs na de kooktijd uit de oven en schenk de saus over de spareribs.
  5. Bak ze onafgedekt nog 8-15 minuten op 190°C maar zorg dat ze niet verbranden. Je kunt de spareribs ook met een dun laagje saus bestrijken en even op de barbecue leggen.
  6. De rest van de saus zet je op tafel in een kommetje. Laat de spareribs 10 minuten rusten en serveer ze met de coleslaw.

Bereidingstijd: 10 minuten (plus een half uurtje op kamertemperatuur komen)
Oventijd: 1 uur en 45 minuten

Tip Het is zeker de moeite waard om de barbecue aan te steken. Daarmee geef je deze ribbetjes een heerlijke grillsmaak.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Dille & Kamille.