Placeholder

Recept voor aardbeiensoep met citroen-peperroom

Heerlijk frisse aardbeiensoep met een twist van peper en citroen.

Heerlijk frisse aardbeiensoep met een twist van peper en citroen.

Nagerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 g suiker
  • 500 g rijpe, sappige aardbeien
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el crème fraîche
  • 3 el citroenkwark
  • seizoenspeper met molen
  • Extra: staafmixer of keukenmachine

 

Aan de slag!

  1. Breng de suiker met 200 ml water in een steelpan aan de kook.
  2. Los de suiker op laag vuur op.
  3. Neem de suikersiroop van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de aardbeien.
  5. Schenk de suikersiroop erbij en voeg citroensap naar smaak toe.
  6. Zet de aardbeiensoep in de koelkast om door en door koud te worden.
  7. Meng de crème fraîche met de kwark. Maal er peper naar smaak boven en schep om.
  8. Schenk de aardbeiensoep in 4 glazen of diepe borden. Schep een lepel citroen-peperroom in de soep.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip Vervang de helft van de aardbeien eens door frambozen of rijpe perziken.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.