Recept voor aardbeiensoep met citroen-peperroom
21 april 2018
Heerlijk frisse aardbeiensoep met een twist van peper en citroen.
Heerlijk frisse aardbeiensoep met een twist van peper en citroen.
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 200 g suiker
- 500 g rijpe, sappige aardbeien
- sap van 1/2 citroen
- 2 el crème fraîche
- 3 el citroenkwark
- seizoenspeper met molen
- Extra: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
- Breng de suiker met 200 ml water in een steelpan aan de kook.
- Los de suiker op laag vuur op.
- Neem de suikersiroop van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de aardbeien.
- Schenk de suikersiroop erbij en voeg citroensap naar smaak toe.
- Zet de aardbeiensoep in de koelkast om door en door koud te worden.
- Meng de crème fraîche met de kwark. Maal er peper naar smaak boven en schep om.
- Schenk de aardbeiensoep in 4 glazen of diepe borden. Schep een lepel citroen-peperroom in de soep.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip Vervang de helft van de aardbeien eens door frambozen of rijpe perziken.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.