Culinair

Recept voor aardbeienlolly

Deze aardbeienlolly’s zijn ontzettend leuk om te maken als kindertraktatie. Of maak ze als lekker tussendoortje. Mmmmm…

Tussendoor of kindertraktatie, 6 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 100 g pure chocolade, in blokjes
  • 6 aardbeien
  • taartdecoratie, bijv. choco-flakes, gekleurde parels of discodip
  • Extra: lollystokjes

Aan de slag!

  1. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water; laat de kom het water niet raken (au bain-marie). Of smelt de chocolade in de magnetron.
  2. Roer elke 30 seconden door tot de chocolade volledig is gesmolten.
  3. Steek de aardbeien aan de lollystokjes.
  4. Haal de aardbeien door de gesmolten chocolade.
  5. Bestrooi met taartdecoratie naar wens.

Tips:

  • Lollystokjes vind je bij de kookwinkels en online-taartdecoratieshops. Vraag naar de cakepop stokjes van 10 of 15 cm lang.
  • Voeg aan de resterende gesmolten chocolade een scheutje slagroom toe en verwarm tot een gladde chocoladesaus. Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar 4-5 dagen in de koelkast. Lekker over ijs en pudding.
  • Laat de lolly’s afkoelen (steek ze bijv. in een glas met suiker zodat ze blijven staan) en verpak ze in cadeaufolie. Leuk als verjaardagstraktatie op school of de sportclub!

Bereidingstijd: 15 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.

Reageer op dit artikel