Placeholder

Recept voor aardappels met salie

Dit eenvoudige gerecht ziet er prachtig uit en smaakt bovendien heerlijk! Het is ideaal als bijgerecht voor bijvoorbeeld een meergangendiner.

Dit eenvoudige gerecht ziet er prachtig uit en smaakt bovendien heerlijk! Het is ideaal als bijgerecht voor bijvoorbeeld een meergangendiner.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 750 g krielaardappels in de schil
  • 50 g zachte roomboter
  • 4 blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • een handje zwarte olijven zonder pit
  • grof zeezout, versgemalen peper

Aan de slag!

  1. Boen de aardappels schoon en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
  2. Meng intussen de boter met de salie en knoflook.
  3. Voeg wat zout en peper toe.
  4. Giet de aardappels af en meng er meteen de salieboter en olijven door.
  5. Bestrooi met grof zeezout en peper uit de molen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.