Placeholder

Pesto met drie kruiden

Zelf pesto maken is echt niet moeilijk en wel zo lekker! Basilicum, koriander en munt zijn een lekker frisse combinatie. Heerlijk door de pasta of op brood.

Zelf pesto maken is echt niet moeilijk en wel zo lekker! Basilicum, koriander en munt zijn een lekker frisse combinatie. Heerlijk door de pasta of op brood.

Hoofdgerecht

Boodschappenlijstje:

  • 3 el pijnboompitten
  • 15 g basilicumblaadjes
  • 15 g vers koriander
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 1 flinke teen knoflook, gepeld
  • 40 g geraspte pittige kaas (bijv. Grana Padano of Parmezaanse kaas)
  • 70 ml olijfolie

Aan de slag!

  1. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten licht goudbruin.
  2. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de verse kruiden met de pijnboompitten, knoflook en kaas tot een fijn mengsel.
  3. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe terwijl de machine draait. • Blijf mixen tot een smeuïge saus ontstaat.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: 
Leg dunne plakjes tomaat op een groot plat bord en verdeel er wat van deze pesto en enkele zwarte olijven over. Eet de salade met warm, knapperig stokbrood.

Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst