Placeholder

Pasta taart

Wil je eens iets anders proberen? Maak dan deze lekkere taart van pasta.

Wil je eens iets anders proberen? Maak dan deze lekkere taart van pasta.

Ingrediënten
-500 g rigatoni of penne
-1 pot van uw favoriete pastasaus
-half kopje water
-2 el olijfolie
-500 g gehakt
-200 g Parmezaanse kaas
-1 bak ricotta
-1 ei
-150 g mozzarella

Extra nodig: springvorm 22cm

Aan de slag!
Kook de pasta in een pan met kokend water. Kook het 1 minuut minder dan de vermelding op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Meng 1 el olijfolie met de pasta om ervoor te zorgen dat het niet gaat plakken. Meng de Parmezaanse kaas door de pasta en zet het daarna opzij. Rul in een koekenpan het gehakt met 1 el olijfolie. Giet het vet af als het gehakt gebakken is. Voeg de pastasaus en het water toe en breng het aan de kook. Laat het tenminste 20 minuten doorsudderen. Haal de pan van het vuur en laat het 10 minuten afkoelen. Meng de ricotta en het ei door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de springvorm in. Zet nu alle pasta rechtop in de springvorm en ga door totdat de vorm helemaal gevuld is. Giet het kaasmengsel over de pasta en laat het door de pasta zakken. Daarna kun je het vleesmengsel eroverheen gieten. Laat dit ook weer goed zakken. Bak de taart 15 minuten op 200 °C. Haal de taart uit de oven, leg de mozzarella eroverheen en zet hem nog 10 minuten in de oven.

Wil je weten hoe deze lekkere pasta taart eruit komt te zien? Kijk dan hier.