Culinair

Paasrecept voor stokbroodje met gruyère, ham en ei

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Recept voor 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 2 eieren
– 1 stokbrood (wit of bruin)
– 4 el sandwich spread naturel (Heinz)
– 150 g gruyèrekaas, in dunne plakjes
– 100 g achterham
– 2 handenvol gemengde sla (bijv.  AH krulsla-melange)

Bereiding
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes. Snijd het stokbrood open en besmeer de snijkanten met sandwich spread. Beleg de onderste helft met de plakjes kaas en plakjes ham. Verdeel er de sla over en leg er de plakjes ei op. Strooi wat versgemalen peper over de plakjes ei. Dek af met de bovenste helft stokbrood en snijd het brood in vier gelijke stukken. 

Variatietips:
Vervang het stokbrood door  4 witte of bruine pistolets.

Klik hier voor nog meer recepten van Vriendin.

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel