Placeholder

Recept voor oosterse spinaziesoep met citroengras

Een pittige groene lentesoep met Thaise smaken.

Een pittige groene lentesoep met Thaise smaken.

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 500 ml warme kippenbouillon
  • 200 g jonge bladspinazie
  • 2-3 el vissaus
  • 1-2 el citroen- of limoensap
  • een handje koriander, fijngehakt

 

Aan de slag!

  1. Verwijder de buitenste stugge bladeren van het citroengras en hak het binnenste, zachte gedeelte fijn.
  2. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de knoflook, chilipeper en het citroengras 1 minuut op matig vuur.
  3. Schenk er de kokosmelk en de bouillon bij en breng zachtjes aan de kook.
  4. Voeg de spinazie in porties toe en laat al roerend slinken. Zet het vuur lager en laat 2-3 minuten sudderen.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met vissaus en citroen- of limoensap.
  6. Verdeel de soep over kommen en strooi er de koriander over.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Garneertip Strooi roze garnalen en enkele ringetjes rode peper over de kommetjes met soep.

Tip Maak er een maaltijdsoep van door 125 gram mihoen te wellen en over de kommen te verdelen. Schenk de soep erover.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.