Placeholder

Met het Hartenhuis-kerstdesserts boekje steun je Het Vergeten Kind

Vandaag start de kerstcampagne van Het Vergeten Kind waarmee ze aandacht vragen voor kinderen waarvoor fijne kerstdagen helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Doneer een bedrag en ontvang het (digitale) receptenboekje thuis.

Vandaag start de kerstcampagne van Het Vergeten Kind waarmee de organisatie aandacht vraagt voor kinderen waarvoor fijne kerstdagen helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Doneer een bedrag en ontvang het (digitale) receptenboekje thuis.

Tijdens de gezellige en drukke decembermaand sta je er niet altijd bij stil, maar in Nederland wonen veel kinderen die thuis problemen hebben en daardoor soms zelfs niet meer thuis kunnen wonen. Met dit receptenboek, samengesteld door meester patissier Hidde de Brabander, wil Het Vergeten Kind dit problemen bespreekbaar maken. In het boekje vind je ook recepten van bekende Nederlanders, zoals Saar Koningsberger en Natasja Froger.

Op de website van Het Vergeten Kind download je de gratis miniversie van het Hartenhuis-kerstdesserts boekje, het complete digitale boekje voor slechts € 5,- en ontvang je het boekje thuis als je donateur wordt.

Als voorproefje delen we hieronder alvast het recept van de Hartenhuis-taart.

Bereidingstijd: 60 minuten.
Bereidingstijd bouwen Hartenhuis-taart: 60 minuten.

Laat de 2 cakes na het bakken minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
Je kunt de cakes ook een dag van tevoren maken.

Ingrediënten
• Moskovisch beslag voor twee cakes
• 180 g boter
• 12 eieren
• 350 g suiker
• 360 g bloem
• 2 tl cacaopoeder

Sinaasappel botercrème:
• 250 ml sinaasappelsap
• 50 g suiker
• 2 eidooiers
• 2 el bloem
• 250 g roomboter
• 60 g poedersuiker

Extra nodig:
• Aardbeien
• Bosbessen
• Poedersuiker
• Roze marsepein

Cakevormen gebruikt op foto:
Cakevorm 28 bij 13 cm.
Cakevorm 33 bij 23 cm.

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 185 ºC.
2. Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur.
3. Splits de eieren. Klop eerst de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
4. Klop daarna de eierdooiers met de rest van de suiker au bain-marie* schuimig en lobbig.
5. Spatel het eiwit door de eierdooiers.
6. Roer vervolgens de gesmolten boter door de eieren en spatel de bloem erdoor tot er een luchtig en stevig beslag ontstaat.
7. Vet 2 cakes vormen in met boter en bekleed de binnenkant met bakpapier.
8. Houd ongeveer 1/10 deel van het beslag achter. Verdeel het overige beslag over twee cakevormen.
9. Bak de cake ca 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.
10. Laat de cakes daarna minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
11. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC.
12. Meng het achtergehouden beslag met het cacaopoeder.
13. Strijk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een plak van ca. 20 bij 10 cm en 1 cm dik.
14. Bak de plak ca. 7 minuten in de oven.
15. Laat de cakeplak goed afkoelen in de koelkast.
16. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en rol het stuk marsepein uit tot een dunne plak. Steek hier een hartvorm uit.

Bereid nu de sinaasappel botercrème:
1 Houd een scheutje sinaasappelsap achter.
2. Breng de rest van het sap met de helft van de suiker zachtjes aan de kook.
3. Roer de eidooiers met het scheutje sinaasappelsap en de rest van de suiker los.
4. Roer daarna de bloem erdoor.
5. Giet dit mengsel bij de kokende sinaasappelsap en roer weer goed door.
6. Breng de sinaasappelcrème opnieuw zachtjes aan de kook en gaar op laag vuur in ca. 2 minuten.
7. Laat de sinaasappelcrème afgedekt met plasticfolie minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
8. Klop ondertussen de boter luchtig met de poedersuiker.
9. Voeg de afgekoelde sinaasappelcrème toe aan de opgeklopte boter en mix tot een luchtige crème. Zorg ervoor dat de boter goed koud is!

Je bent klaar om je Hartenhuistaart te bouwen!
1 Snijd de bruine zijkanten van de cakes af.
2. Snijd de cake in ‘bouwstenen’ van ca 8 cm lang, 5 cm breed en 4 cm hoog.
3. Bouw de eerste laag van het huis door een rechthoek te vormen van de bouwstenen, laat daarvoor het midden een stukje open.
4. Gebruik de sinaasappel botercrème als ‘cement’ tussen de stenen.
5. Bouw op deze manier nog drie lagen op het huis. Sluiten de bouwstenen niet helemaal aan? Voeg dan een stukje overgebleven cake toe.
6. Begin nu aan het dak: plaats twee bouwstenen in het midden op de taart.
7. Druk hier restanten cake tegenaan zodat het dak schuin naar beneden loopt.
8. Snijd eventueel bij tot je een mooi puntdak hebt.
9. Snijd nu de chocolade cakeplak in twee gelijke stukken die passen op het ‘dak’ van de taart.
10. Metsel de dakdelen vast met de botercrème. Het is niet erg als de bovenkant niet helemaal aansluit, leg hier de blauwe bessen op met een beetje botercrème.
11. Bedek het dak met ‘dakpannen’ van plakjes aardbei. Gebruik ook hier de botercrème om de aardbeien vast te plakken.
12. Plak als laatste het marsepeinen hart op de voorkant van het huis.
13. Bestrooi de taart met poedersuiker.