Lena’s mosselenrecept
18 oktober 2016
In de oktober woonmaand kijken we iedere week bij een bekende in de keuken. Deze week zijn we op bezoek bij de directeur van Ikea: Lena Herder. Speciaal voor Vriendin deelt ze haar recept voor de lekkerste mosselen.
In de oktober woonmaand kijken we iedere week bij een bekende in de keuken. Deze week zijn we op bezoek bij de directeur van Ikea: Lena Herder. Speciaal voor Vriendin deelt ze haar recept voor de lekkerste mosselen.
Lena's mosselen
Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
– 6 sjalotjes
– 5 knoflooktenen
– 1 venkel
– 6 takjes tijm
– 6 dl witte wijn
– 2 kilo mosselen
– 2,5 dl slagrom
– peterselie
Extra: stokbrood
Aan de slag!
Snijd de sjalotjes, de knoflooktenen en de venkel klein. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan, en bak de groenten tot ze zacht zijn. Voeg 6 takjes tijm toe en 6 deciliter witte wijn. Als de wijn kookt, voeg dan de mosselen toe, die je van tevoren goed hebt gewassen (gooi kapotte mosselen en exemplaren die na even erop getikt te hebben niet open gaan, meteen weg). Kook 8 minuten. Schud de pan tot alle mosselen open zijn (gooi de dichte mosselen weg). Voeg de slagroom en wat peper toe en serveer met toefjes peterselie. Geef er stokbrood bij, dat is lekker om in de saus te dopen.
Benieuwd naar het interview met Ikea directeur Lena? Lees het volledige interview in Vriendin 42 of lees hier alvast een stukje.
Lees ook: 'Het lievelingsrecept van Sander Janson'