Placeholder

Kabeljauw in tomatensaus

Gebruik de zelfgemaakte saus om de verse kabeljauw in te garen. Serveer met aardappelpuree en sperziebonen. Lekker!

Gebruik de zelfgemaakte saus om de verse kabeljauw in te garen. Serveer met aardappelpuree en sperziebonen. Lekker!

Ingrediënten: olijfolie • 400 ml zelfgemaakte tomaten- saus • 60 ml droge witte wijn • 4 verse kabeljauwfilets (à 150 g) • zout en peper • 4 dunne plakjes citroen • 2 takjes rozemarijn • aardappelpuree en sperziebonen

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ronde ovenschaal van 25 cm in met een beetje olijfolie. Meng de saus met de wijn en schenk de helft in de ovenschaal. Leg de vis erop, breng op smaak met een beetje zout en peper en schenk de rest van de saus over de vis. Leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn op het gerecht en bak in 20 minuten. Verwijder de rozemarijn en serveer de vis met aardappelpuree en sperziebonen.

Variatietips: Ook lekker met rijst en brocolli of vervang de kabeljauw door een andere stevige vis bijvoorbeeld koolvis of schelvis.

Bereidingstijd: 5 minuten Oventijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Dille & Kamille.