Placeholder

Hip: gezonde pizza met bloemkool bodem

Op internet is het een ware hit: de pizza met bloemkool bodem. Een gezond alternatief voor de ‘normale’ pizza. Bloemkool is namelijk laag in koolhydraten en bevat geen bloem. Perfect dus voor mensen met een glutenallergie. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Op internet is het een ware hit: de pizza met bloemkool bodem. Een gezond alternatief voor de ‘normale’ pizza. Bloemkool is namelijk laag in koolhydraten en bevat geen bloem. Perfect dus voor mensen met een glutenallergie. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Wat heb je nodig?
Voor één pizza

Bodem
– 1/2 bloemkool
– 50 gram geraspte kaas
– 1 ei
– peper en zout

Beleg
– tomatensaus
– ½ bol mozzarella
– 1 tomaat
– 1 tl oregano
– Verse basilicum

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Maak de bloemkool fijn met een rasp of een keukenmachine. Gaar de bloemkool voor 5 minuten in de magnetron. Zorg dat al het water uit de bloemkool is, leg daarom de bloemkool in een theedoek. Maak er een bol van en knijp al het water eruit. Hoe minder water in het bloemkool deeg, hoe knapperiger je pizzabodem wordt. Meng vervolgens de bloemkool met het ei en de geraspte kaas. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het bloemkool mengsel over de bakplaat. Zorg voor en egale en dunne bodem. Bak de bodem in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Tijd om te pizza te versieren! Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Bak de bloemkoolpizza in 10 minuten af en garneer met wat oregano en basilicum. Eetsmakelijk!