Placeholder

Het favoriete recept van Betty

Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.

Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.

Als huwelijksreis ging Betina, van kookblog Betty’s Kitchen, met haar kersverse echtgenoot naar Thailand. Helemaal geïnspireerd kwam ze terug en mét een nieuwe favoriet: Thaise groene curry met kip. Je kunt hem ook met vegetarische kip, biefstuk, entrecote of garnalen maken.

Thaise groene curry met kipfilet en courgette

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 2-3 personen)
-300 gram kipfilet
-4 sjalotten
-2 teentjes knoflook
-1 cm gember
-1 limoen
-1 stengel citroengras
-1 rode peper
-2 courgettes
-100 gram baby mais
-optioneel: baby- aubergine
-4 eetlepels groene curry pasta
-400 ml kokosmelk
-1 eetlepel vissaus
-verse korianderblad
-zout & peper
(kokos)olie, om in te bakken

Extra
Keukenmachine en wok

Bereidingswijze
1. Spoel de kipfilet af met koud water, verwijder de zenen (pezen) en snijd in reepjes. Pel de sjalotten en snijd ze doormidden. Pel de knoflook en verwijder de schil van de gember. Stop de sjalotten, knoflook, gember en sap van 1/2 limoen in de keukenmachine en maal fijn.

2. Verwarm ondertussen de wok op hoog vuur. Laat wat kokosolie smelten en roerbak hierin het sjalotten mengsel. Goed blijven roeren zodat het niet aanbrand! Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak het 5 minuten, af en toe even roeren. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

3. Ondertussen kun je de overige groente snijden: verwijder het buitenste blad van de citroengras en breek de stengel in drieën. Verwijder het groen van de peper en eventueel ook de zaadjes als je dit te pittig vindt. Snijd de peper in dunne ringen. Was de courgette en verwijder de steel. Snijd de courgette overlangs in 4 repen en vervolgens in blokken. Spoel de baby mais af en hak in grove stukken. De bolletjes baby-aubergine hoeven enkel nog van de takjes gerist en afgespoeld te worden onder de kraan.

4. Voeg citroengras, rode peper, courgette, baby-mais en baby-aubergine toe aan de wok en bak het gedurende 2-3 minuten mee. Voeg daarna de groene currypasta toe en verwarm gedurende 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet het vuur op een iets lager pitje en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen. Tussendoor nog wel een paar keer roeren om aanbranden te voorkomen.

5. Breng tot slot de curry op smaak met de vissaus, de overige 1/2 limoensap en uiteraard zout & peper. Serveer de Thaise groene curry met kipfilet en gekookte rijst.

Recept + foto’s: bettyskitchen.nl